Sayfalar

15 Şubat 2015 Pazar

Dünya basını Özgecan'ı böyle duyurdu

Mersin'de evine gitmek üzere bindiği minibüste saldırıya uğrayan ve öldürülen Özgecan Aslan ile ilgili haberler dünya basınında geniş yankı buldu.


BBC News, olaya detaylı yer verdi. Kadınların bu cinayete sessiz kalmadığını vurgulayarak  meydanlarda protesto ettiklerini belirtti. BBC News, "Korkuyorum çünkü bu vahşet benim başıma ya da arkadaşımın başına gelebilirdi. Aynı zamanda oldukça kızgınım çünkü bazı insanlar bu duruma kayıtsız kalabiliyorlar" ve "Bu durum devlet yüzünden ortaya çıktı. Kadınların gösterişli ve göze çarpan bireyler olmaması gerektiğini dile getirdiler. Eğer gösterişli ve dikkat çekici olurlarsa şiddeti hakkettiklerinden bahsettiler." diyen iki kadın eylemcinin sözlerine de yer verdi. BBC News, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) 2002'den beri Türkiye'yi yönettiğinin de altını çizdi ve her geçen yıl kadına şiddetin arttığını hatırlattı. 

The Telegraph, Türkiye'deki kadınların bu duruma sessiz kalmadıklarını ve protesto ettiklerini dile getirdi. Taksim Meydan'ında atılan "Asla tek başınıza olmayacaksınız." sloganına da yer verdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Twitter hesabından paylaştığı "Kadınların fıtratında taciz, tecavüz, şiddet yok. Bu zihniyete hep beraber dur diyeceğiz." ifadelerine yer verdi. Kasım ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kadın ve erkeğin eşit olmadığına dair söylemlerinin altını çizdi. 

The Independent, İstanbul'da, Ankara'da ve Mersin'de yapılan protestolara değinerek eylemcilerin büyük çoğunluğunun kadın olduğuna dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Özgecan Aslan'ın ailesini arayarak baş sağlığı dilediğini belirtti.


Euronews ise Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katillerin en büyük cezayı alacakalarını söylediğini aktardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder