Sayfalar

9 Mart 2015 Pazartesi

BBC tembel insanlara bu meslekleri önerdi


Zeki ama tembel insanlar için en iyi meslekler arasında İngilizce öğretmenliği ve bilgisayar programcılığı olduğu belirlendi.

BBC Capital'daki bir habere göre, zeki ama tembel insanların başarısız yönlerini artık kucaklamaları gerektiği vurgulandı. 

BBC Capital, bir soru-cevap sitesi olan Quora'dan zeki ama tembel insanlar için uygun meslekleri buldu. İşte o siteden cevaplar...

Bilgisayar oyunu tasarımcısı Andy Lee Chaisiri'ye göre, Çin'de İngilizce öğretmenliği bol kazançlı ve çok talep edilen bir meslek. Chaisiri, İngilizce öğretmenliğine başvurmanın zor olmadığını belirtti. Hatta bazı durumlarda, ana dili İngilizce olan bir ülkede doğmuş olmanın yeterli olduğunu vurguladı. Chaisiri sözlerine, İngilizce öğretmenliğinde çok rahat çalışma saatlerinin olduğunu belirterek devam etti. 

Paul Denlinger ise bilgisayar programcılığının zeki ama tembel insanlara göre olduğunu belirtti. Bilgisayar programcılığında zor çalışma koşullarının olmadığına değinerek iyi programcılık yapan insanların sadece birkaç kod yazarak bu meslekten iyi kazanç elde edebileceklerinin altını çizdi.


Arvind Krishnan ise zeki ama tembel insanların Microsoft'ta çalışabileceklerine değindi. Krishnan, Bill Gates'in "Ben her zaman en tembel insanları işe alırım çünkü tembeller çok karışık işleri bile en kısa yoldan yaparlar" sözünü hatırlattı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder