Sayfalar

20 Temmuz 2015 Pazartesi

Suruç'taki patlama dünya basınına nasıl yansıdı?

Suruç'taki patlamada 30 kişi hayatını kaybetti.
Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde Kobani’nin yeniden inşası için bölgeye geçiş yapacak Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyelerinin basın açıklaması sırasında patlama meydana geldi. IŞİD saldırısı olduğu iddia edilen patlamada 30 kişi hayatını kaybetti, 100’ün üzerinde kişi yaralandı. 

Olay dünya basınında da yankı buldu. Washington Post, The Gurdian, New York Times, Indipendent, Daily Mail, Haaretz gibi yayın organları, haberi okuyucularına duyurdu. Son belirlemelere göre 30 olan ölü sayısı ile ilgili olarak dünya basınında farklı rakamlar ortaya atıldı.

İşte Suruç’taki patlamanın yankıları:

Washington Post: 
Suriye sınırına yakın bir Türkiye şehrinde büyük bir patlama meydana geldi. Yetkililer bunun terörist bir saldırı olduğunu belirtirken en az 28 kişinin öldüğünü bildirdi. Suruç, Kobani ile yakın bir ilçe ve Suriyeli Kürtler geçtiğimiz yıldan bu yana İslam Devleti’nin saldırılarıyla karşı karşıya kalmışlardı. 

The Guardian: 
Türkiye’de Suriye sınırına yakın bir şehirde gerçekleşen intihar saldırısında 27 kişi hayatını kaybetti ve yaklaşık 100 kişi yaralandı. İçişleri Bakanlığı bunun bir terör saldırısı olduğunun altını çizerek ölenlerin sayısının artabileceğini söyledi.

The New York Times:
İçişleri Bakanlığı, Suruç'ta bir kültür merkezinde büyük bir patlama meydana geldiğini, en az 27 kişinin hayatını kaybettiğini ve 100 kişinin yaralandığını söyledi. Patlamanın nedeninin henüz belli olmadığını belirten içişleri Bakanlığı bunun bir terör saldırısı olabileceğinin altını çizdi. Suruç'ta Belediye Başkanı'nın ofisindeki güvenlik yetkilisi patlamanın bir intihar saldırısı olabileceğini belirtti. 

Independent: 
Türkiye’de, Suriye sınırı yakınında olan bir şehirde patlama meydana geldi. Patlama, bugün öğlen Suruç'taki bir kültür merkezinin önünde oldu. Yetkililer bunun IŞİD tarafından yapılan bir intihar saldırısı olduğunu söylüyor. Suruç ilçesi, IŞİD ile savaş halinde olan Suriye'nin Kobani ilçesine sadece 10 km uzaklıkta. 

Daily Mail: 
Türkiye'nin Suriye'ye yakın olan bir ilçesinde meydana gelen patlamada 28 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer bu patlamanın IŞİD tarafından bir intihar saldırısı olduğunu belirtti.

Haaretz: 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 kişinin ölümüne ve 100 kişinin yaralanmasına neden olan bu terör saldırısının sorumlularını kınadı. Erdoğan, yetkililerin bu patlamayı IŞİD'ın bir intihar saldırısı olarak değerlendirdiğini söyledi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder