Sayfalar

19 Şubat 2015 Perşembe

ABD'de “Kadın öğrenciler silahlansın mı” tartışması

ABD'de üniversiteli kadın öğrencilerin uğradığı taciz ve tecavüz saldırılarına karşı silah taşımalarına izin verilmesi konusu tartışılıyor.

The New York Times, kadın öğrencilerin kampüslerde silah taşımaları halinde kadınlara yönelik saldırıların azalacağı görüşlerine yer verdi.  Üniversitede silah taşımanın 41 eyalette yasak olduğuna değinilen makalede, bu yıl durumun değişebileceği belirtildi. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Florida eyalet temsilcisi Dennis K. Baxley “Tecavüze uğradığınızda yanınızda silah yoksa bu sizin sorumluluğunuzdur” dedi.

Nevada Kadın Meclis Üyesi Michele Fiore ise “Eğer kadınlar silah taşırsa erkekler saldırma cesareti bulamaz. Böyle bir şeye yeltendiği anda kafasına kurşunu yer. Böylece tecavüz oranı düşer” açıklamasında bulundu.

Florida ve Nevada'nın yanı sıra Indiana, Montana, Oklahoma, Güney Carolina, Güney Dakota, Tenessee, Teksas ve Wyoming kadınların silah taşımasından yana.

Bazı uzmanlar, üniversitedeki kadınların bazen arkadaşları tarafından da saldırıya uğrayabildiğini belirtti. Ancak bunların silah erişimi olsa bile, onlara karşı silah kullanmanın nadiren cazip olacağına değindi.


Üniversitelerde silahlanmanın şiddet olaylarını arttıracağı fikrinde olanlar ise www.keepgunsoffcampus.org adlı site üzerinden yayın yaparak kampüslerde silahlanmaya karşı kampanya yürütüyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder