Sayfalar

28 Şubat 2015 Cumartesi

Antibiyotiklerin yarısı gereksiz

Son araştırmalar piyasadaki antibiyotiklerin yarısının gereksiz olduğunu ortaya çıkardı. The New York Times'deki makaleye göre, her yıl 2 milyon insan bakteri enfeksiyonuna yakalanıyor ve antibiyotik kullanmadan bu enfeksiyondan kurtulamıyorlar. Bakteri enfeksiyonundan 23 bin insan ölüyor. Bu enfeksiyonun sağlık bakım masrafları neredeyse yıllık 20 milyon doları buluyor. 

The New York Times'da Ezekiel J. Emanuel'in 24 Şubat tarihli makalesine göre, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) onaylı antibiyotiklerin sayısı son iki yılda giderek azaldı. Büyük şirketlerin çoğunda antibiyotik ilacı üretimi durdu. Antibiyotik üretimini uzun süredir yapan Pfizer de 2011 yılında antibiyotik üretimine son verdi. Küçük biyoteknoloji şirketleri antibiyotik gelişiminin yüzde 80'ini oluşturuyor. NY Times'e göre, şu an 40 yeni antibiyotik üzerinde çalışma yapılıyor.


Önemli olanın yeni tedaviler geliştirmek olduğuna değinilen makalede, bakterilerin her yeni ilaca dirençli olabileceği belirtildi. Emanuel, antibiyotiklerin uzun süre kullanılmaması gerektiğini vurguladı ve bu ilaçların kolestrol, tansiyon ilaçlarından farklı olduğunu belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder